Over ons

Toneelvereniging "De Vriendenkring" bestaat sinds 1937 en telt rond de 25 leden. De minimale leeftijd is 16 jaar en een maximale leeftijd is er niet.

 

Jaarlijks wordt een familievoorstelling en een voorjaarsvoorstelling gegeven. Voor ieder stuk zijn er 24 repetities. Deze, en de uitvoeringen, vinden allemaal plaats in Ontmoetingsplein De Schakel in Volkel. De voorjaarsvoorstelling voor (jong)volwassen, een avondvullendstuk, wordt eind maart 5 maal opgevoerd. De familievoorstelling voor kinderen, ouders, opa's en oma's, vindt in oktober plaats. In één weekend worden doorgaans 3 uitvoeringen gegeven. De toegangskaarten worden verkocht tijdens een voorverkoop en voor aanvang van de voorstelling. 

Vaak worden er voor de regie van deze stukken professionele regisseurs van buitenaf aangetrokken. Het voordeel hiervan is dat iedere regisseur zijn eigen visie en methodes heeft, waar de leden veel van leren en zich blijven ontwikkelen. De verdere taken die bij een productie komen kijken zijn allemaal in eigen beheer van de vereniging, van licht en geluid tot decor en grime. 

Toneelvereniging “De Vriendenkring” staat open voor innovatieve ideeën en initiatieven. Zo zijn er naast ons jaarlijkse familie- en voorjaarsvoorstelling al meerdere nieuwe vormen van toneel uitgeprobeerd. Dan is te denken aan een stuk in samenwerking met de Volkelse Harmonie, een theaterdinershow en een eenakterfestival. Korte toneelstukken met een meer dramatisch/zwaarder onderwerp worden op verschillende locaties in Volkel uitgevoerd. Het publiek loopt dan een route om al deze voorstellingen te bezoeken. Ook worden er workshops georganiseerd voor de leden. En is er de mogelijkheid een cursus te volgen als deze van waarde is voor de vereniging.

 

Je ziet: bij Toneelvereniging De Vriendenkring hoeft u zich nooit te vervelen. Het is niet alleen maar toneelspelen maar veel meer. Wil je ook graag lid worden? Neem dan contact met ons op via: reserveren@vriendenkring.com of stuur een berichtje via Facebook.