De Vriendenkring - Junior

Logo Vriendenkring Junior

In 2008 is een werkgroep begonnen met de voorbereidingen van het opzetten van de jeugdopleiding, Vriendenkring Junior. Deze is bedoeld voor kinderen van 10 t/m 16 jaar en is in het leven geroepen om kinderen kennis te laten maken met toneel. Als ze de 16 jaar bereikt hebben mogen ze vervolgens doorstromen naar Toneelvereniging De Vriendenkring. De jeugd mag dit natuurlijk ook nog altijd later doen.

 

Kinderen die deelnemen aan de jeugdopleiding leren toneelspelen door middel van oefeningen, bijvoorbeeld concentratie- en emotie oefeningen. Dit gaat vaak samen met leuke spelvormen. Ook proberen we de kinderen zoveel mogelijk te betrekken in onderdelen die achter de schermen gebeuren, zoals het maken van decor en het kiezen van kostuums en muziek. In de jeugdopleiding leren kinderen goed omgaan en samenwerken met elkaar.

 

Eén keer per jaar zetten we een jeugdproductie op. De kinderen beginnen rond eind september met repeteren. De jeugd repeteert altijd op woensdag van 19.30 uur tot 21.00 uur in Jeugdhuis De Sprong in Volkel. Vervolgens vinden er twee uitvoeringen (op één dag) plaats in het voorjaar. Dit kan april, mei of juni zijn. In juni 2009 is er voor de eerste keer een toneelstuk gespeeld.